Podsjećamo da je Travnik izdao saopštenje poslije poraza u Gradačcu od Zvijezde (2:0) u meču koji je odigran u subotu na Banja Ilidži. Veziri su imali prigovor na suđenje, a u Zvijezdi smatraju da su i sami prozvani, pa su se odlučili oglasiti.
 
“Poštovani ljubitelji fudbaal u Bosni i Hercegovini, pošto je NK Zvijezda Gradačac u posljednjem saopćenju od NK Travnik spomenuta u kontekstu u kojem se umanjuje značaj pobjede naših igrača želimo da ovim reagujemo na te izjave iz nama prijateljskog kluba”, stoji na početku saopćenja kojeg su nam dostavili iz NK Zvijezda, a dalje piše: “Treba napomenuti da su i naši igrači u pomenutoj utakmici dobili dva crvena kartona, da su naši igrači dobili više žutih kartona nego igrači Travnika. Vjerovatno da su pojedinci i na našoj ekipi divljali na svaku sudijsku odluku bili bi isključeni kao i pojedinci na klupi NK Travnik.
 
Spominju da im je gol poništen i da su dva penala svirana u korist Zvijezde. Normalno je da će glavni sudac poništiti gol na signal pomoćčnog suca, ako igrač postiže gol iz ofsajda. Teško nam je prihvatit ovo saopćenje i teško prihvatit ovako pisanje “prvaka” na tabeli jer nam nisu uputili nijedan udarac prema golu za 90 minuta. A o penalima trebaju pitati svoje igrače, koji su tijelom bili na terenu, a duhom ko zna gdje, te su sami krivi za iste.
 
Na kraju, snimka će pokazati da su isti postojali”. “Mi u NK Zvijezda možemo također žaliti na trenutno stanje na tabeli jer smo u posljednje dvije utakmice, koje smo odigrali na našoj Banji, protiv “prvaka” i Bosne i Travnika iste nadigrali kao nijedne druge ekipe.
 
Svakako podržavamo prijedloge bez obzira od koga dolaze za popravku sušenja Lige, jer postojeće nije toliko atraktivno. Kao prilog tome, predlažemo smanjenje lige na 12 klubova, te reorganizaciju takmičenja u drugim ligama jer apsurd je da ispada gotovo pola Prve lige”, navodi se u saopćenju crveno-bijelih.

Share This:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *